2023-01-23 13:00NEWS

Därför är det viktigt att hålla håret och hårbotten återfuktade

Visste du om att fukt är essentiellt för ett friskt hår och hårbotten? Här får du veta varför och mer om produkterna som hjälper dig att hålla dem återfuktade.  

Det är viktigt att återfukta och ta hand om sitt hår för att hålla det friskt och vackert.  Ett friskt hår innehåller normalt ungefär 3 % fukt men när andelen är lägre än så blir håret torrt, frissigt och kan i värsta fall gå av. Att inkludera fukt i sin hårvårdsrutin är ett bra sätt att förebygga sådana problem eftersom fukten hjälper till att hålla håret mjukt, glansfullt och friskt.  

En annan viktig fördel med fukt är att det hjälper till att hålla din hårbotten frisk. En torr och uttorkad hårbotten kan orsaka besvär med mjäll och klåda. Det är tyvärr ganska vanliga besvär som i sin tur kan leda till att det blir svårare att hålla håret friskt och växande. När din hårbotten istället får tillräckligt med fukt ökar blodflödet till hårsäckarna vilket stimulerar hårväxten samt gör den mer benägen att producera hår som är starkt och friskt. Därför är det viktigt att balansera huden i hårbotten och hålla den i bra form med hjälp av fuktgivande hårvårdsprodukter.

Att bygga en hårvårdsgarderob med återfuktande produkter är ett utmärkt sätt att tillföra fukt till både håret och hårbotten. Inkludera fuktgivande schampo, balsam och inpackning i din hårvårdsrutin för att återställa och bevara fuktbalasen. En bas som du gärna får komplettera med ett aktivt leave-in-serum som återfuktar håret under en längre tid för ännu effektivare återfuktning. Ett tips är att massera in produkterna i hårbotten för att hjälpa till att stimulera blodcirkulationen.

Moisture är en ny serie från Björn Axén som fungerar som en effektiv fuktbomb för håret och hårbotten. Den består av fyra produkter berikade med dubbelverkande hyaluronsyra som både verkar på hår- och hudytan samt på djupet. Produkterna innehåller dessutom modifierad guar och anti-dehydration technology, två ingredienser som förstärker den vårdande effekten och som kapslar in fukten i håret för bättre resultat. En serie som hjälper dig att återställa och bevara fuktbalasen för ett vackrare och friskare hår.

För mer information och pressprover vänligen kontakta:
Tiyoneh Jah, PR & Content Manager.
E-mail: tiyoneh.jah@bjornaxen.se
Tel: + 46 72 158 85 58About Björn Axén

Björn Axén öppnade sin första salong 1963, sedan dess har varumärket vuxit till ett väletablerat företag med exklusiva frisörsalonger i både Stockholm och Göteborg. Utöver frisörverksamheten erbjuder Björn Axén även professionella hår- och stylingprodukter med fokus på människan, miljön och funktion. Produkter av högkvalitet framtagna i ett unikt och nära samspel med företagets frisörer.