2023-03-31 09:00NEWS

Så gör du perfekta flätor

Flätan är en fortsatt populär look som går att göra i många olika varianter. Med rätt styling- och finishprodukter kan du enkelt få till snygga flätor som dessutom håller. Här är våra tips!

Vill du åstadkomma en avslappnad och lite busigare look där du tillåter småhåren att få ta plats, är det bäst att fläta håret när det är torrt. Börja med att spraya Dry Spray Texture & Volume på längderna och fläta sedan håret som du vill ha det. Avsluta därefter med Just Right Hairspray för att säkerställa att flätan håller bättre och för att dessutom ge håret lite extra glans.  

Wet look är en stor trend just nu som även passar utmärk i form av en slarvig fläta. I det fallet ska du ha i produkter när håret fortfarande är blött. Blanda Salt Water Gel, Argan Oil Smooth Cream och eventuellt lite Hair Oil Smooth & Shine för extra glans. Även då ska du avsluta med hårspray för att få frisyren att hålla.

Önskar du istället att göra en fläta där småhåren inte syns lika tydligt bör du använda produkter som tämjer dem och som slätar ut håret. Ett tips är att ha i Argan Oil Smooth Milk och Hair Oil Smooth & Shine i torrt hår, en kombination som gör håret slätt och som samtidigt ger lyster. Däremot är dessa inte att rekommendera om du har silkeslent hår som är svårt att hantera. Då är det bättre att du istället använder Saltwater spray och lite Universal Styling Cream för att addera textur och samtidigt släta ner oönskade småhår. För att åstadkomma looken är det även rekommenderat att avsluta med hårspray för att se till att småhåren inte reser sig igen.

För mer information vänligen kontakta:
Tiyoneh Jah, PR & Content Manager.
Email: Tiyoneh.jah@bjornaxen.se
Tel: + 46 72 158 85 58About Björn Axén

Björn Axén öppnade sin första salong 1963, sedan dess har varumärket vuxit till ett väletablerat företag med exklusiva frisörsalonger. Utöver frisörverksamheten erbjuder Björn Axén även professionella hår- och stylingprodukter med fokus på människan, miljön och funktion. Produkter av högkvalitet framtagna i ett unikt och nära samspel med företagets frisörer.