2022-10-27 13:09NEWS

Behåll ett vackert hår mellan frisörbesöken

Vem älskar inte den härliga känslan i håret efter ett besök hos frisören? Med enkla knep kan du bibehålla salongskänslan längre och njuta av ett vackert och välmående hår mellan besöken. Här är frisörerna på Björn Axéns bästa tips. 

 

Använd färgbevarande schampo och balsam
Rätt val av hårvårdsprodukter är a och o för ett vackert och friskt hår. Med färgbevarande schampo och balsam kan du bibehålla utseendet av ett livfullt nyfärgat hår och den härliga ny fixade känslan ännu längre. Serien Color Stay består av pigmentbevarande schampo och balsam som återfuktar, vårdar och skyddar håret, samtidigt som de bevarar färgen. Produkterna är berikade med ekologisk arganolja, macadamiaolja och vitamin E samt vitaminer och mineraler från havet som bland annat ger håret mer glans.

Se till att applicera och skölja ur schampot minst två gånger för bästa resultat. Var inte heller för snabb med att skölja ur balsamet och låt det istället verka i någon minut för att förstärka den färgbevarande effekten.

 

Glöm inte hårinpackning  
Många upplever att håret känns friskare efter ett besök hos frisören. Ett enkelt sätt att bevara den känslan är att se till att använda hårinpackning cirka en gång i veckan. Har man ett mycket torrt och slitet hår kan man till och med använda det oftare än så för att ge det mer fukt och näring. Välj inpackning utifrån din hårtyp och dina behov på samma sätt som du väljer schampo och balsam. Har du skadat hår ska du framför allt välja en inpackning som återuppbygger dina strån medan en färgbevarande inpackning är att föredra om du främst vill bevara din färg. 

Se till att använda vårdande leave in-produkter
Vårdande leave in-produkter stärker håret samt förhindrar kluvna toppar och annat slitage. Kom dock ihåg att leave in-produkter endast är ett komplement till din hårvårdsgarderob och inte en ersättare till ditt balsam. Produkterna har olika egenskaper och är därför lika viktiga i en effektiv och vårdande hårvårdsrutin som kommer att hjälpa dig att bevara ett välmående hår.

För personer med färgat hår är det extra viktigt att använda bra leave in-produkter eftersom håret har utsatts för påfrestningar och behöver extra vård. Men oavsett hårtyp eller behov appliceras de med fördel i fuktigt hår då det blir enklare att fördela jämnt i hela håret.

Investera i bra stylingverktyg och värmeskydd
Ett effektivt värmeverktyg kan göra stor skillnad för ditt hår och din hårkvalitet. Använder du plattång är det värt att investera i en produkt som fördelar värmen jämnt och som har keramiska plattor, det ger håret mer glid och sliter därmed inte lika mycket på stråna. Störst skillnad kommer du att märka om du använder varma stylingverktyg ofta. Glöm inte heller att använda värmeskydd så ger du ditt hår ännu bättre förutsättningar att hålla sig friskt längre!

 

Ge håret en färgboost mellan salongsbesöken
Vill du liva upp din färg mellan frisörbesöken är det enkelt att göra det hemma med Color Shot Washout. Ett vårdande färgpigment som blandas med balsam för att snabbt och enkelt ge håret ny färg eller förstärka din befintliga hårfärg. Du bestämmer själv färgens intensitet genom att justera andelen färg mot andelen balsam samt baserat på verkningstiden.

Så här gör du:

Steg 1 – Schamponera håret.

Steg 2 – Blanda färg med balsam i en skål eller direkt i handflatan. Doseringsförslag för svagt resultat är ¼ färg med ¾ balsam. För intensivt resultat blandar du ¾ färg med ¼ balsam.  

Steg 3 – Applicera jämnt i handdukstorkat hår.

Steg 4 – Låt verka i 7–15 minuter och sköj sedan ur. Ju längre tid som blandningen får verka desto intensivare blir resultatet. 

 About Björn Axén

Björn Axén öppnade sin första salong 1963, sedan dess har varumärket vuxit till ett väletablerat företag med exklusiva frisörsalonger i både Stockholm och Göteborg. Utöver frisörverksamheten erbjuder Björn Axén även professionella hår- och stylingprodukter med fokus på människan, miljön och funktion. Produkter av högkvalitet framtagna i ett unikt och nära samspel med företagets frisörer.