2022-03-20 20:32Press release

Björn Axén lanserar Sport – hårvårdsserien för en aktiv livsstil

Björn Axén introducerar Sport, en vårdande och antibakteriell hårvårdsserie särskilt utvecklad för personer med en aktiv livsstil. Serien består av schampo och balsam med uppfriskande doft av pepparmint samt en helt ny typ av gel, en saltvattensgelé som adderar textur och framhäver hårets form.

Som svar på det ökade intresset för hälsa och träning lanserar nu Björn Axén produktserien Sport. En serie med tre produkter speciellt framtagna och utvecklade för en aktiv livsstil. Produkterna innehåller de aktiva ingredienserna pepparmintolja och ekologisk tea tree-olja, skonsamma oljor som rengör på djupet och samtidigt vårdar hårbotten.

– Vi identifierade en lucka på marknaden och en växande efterfrågan hos målgruppen i och med den starka wellness-trenden. Träning bidrar till god hälsa men med regelbunden träning kommer ofta många duschar. För att även bibehålla hårhälsan är det viktigt att tvätta håret på rätt sätt och med rätt produkter. Därför ville vi skapa en professionell hårvårdsserie anpassad för den aktiva livsstilen, berättar Johan Hellström, ägare av Björn Axén.

Björn Axén Sport består av tre produkter: schampo, balsam och en saltvattensgelé. En helt ny typ av gelé som möjliggör styling i både torrt och fuktigt hår, vilket gör det enklare att styla håret direkt efter träning. Serien Sport är, som alla Björn Axéns produkter, unisex samt anpassad för både långt och kort hår. Samtliga produkter är även dermatologiskt testade och veganvänliga.

– Precis som klädbranschen tar fram träningskläder med funktionsmaterial speciellt anpassade för att vara aktiv i så vill vi erbjuda hårprodukter skräddarsydda utifrån de behov som uppstår vid regelbunden träning och en aktiv livsstil. Exempelvis har både schampot och balsamet antibakteriella egenskaper som motverkar att svett påverkar bakteriefloran i hårbotten och ger upphov till mjäll och klåda, fortsätter Johan Hellström.

BJÖRN AXÉN SPORT SHAMPOO
Ett djuprengörande schampo som skonsamt och effektivt tvättar bort produktrester samtidigt som det lugnar och vårdar hårbotten. Innehåller uppfriskande pepparmintolja och ekologisk tea tree-olja som har antibakteriella egenskaper. Perfekt för en aktiv livsstil och daglig användning. Passar alla hårtyper.

Pris 160 kr, 250 ml.

 

BJÖRN AXÉN SPORT CONDITIONER 

Ett återfuktande balsam som lugnar och vårdar hårbotten. Berikat med uppfriskande pepparmintolja och skyddande anti-pollution ingredienser. Innehåller även ekologisk tea tree-olja som har antibakteriella egenskaper. Resultatet blir ett fräscht hår som känns fylligare. Perfekt för en aktiv livsstil. Passar alla hårtyper.


Pris 160 kr, 250 ml. 

BJÖRN AXÉN SALT WATER GEL

En flexibel stylinggel som skapar textur och ger håret en fylligare känsla utan att kännas fett, som när du badat i saltvatten. Framhäver även hårets form och lockar. Applicera i fuktigt eller torrt hår. Låt självtorka eller föna torrt. Passar alla hårtyper och längder.


Pris 160 kr, 100 ml.


About Björn Axén

In 1963 Björn Axén brought glamour and creativity from Paris to Sweden when he opened his first salon in Stockholm. It wasn´t long until he was on everyone’s lips, putting hairdressing on the map. Since then, Björn Axén has grown into a highly established company synonymous with expertise and quality, offering sustainable haircare products for all hair types.