2022-03-20 20:15Press release

Björn Axén lanserar nya professionella serien Signature

Nu lanserar Björn Axén Signature, en helt ny professionell produktserie med tio unika och exklusiva produkter. Signature är en hyllning till legenden Björn Axén och varje produkt bär därför hans signatur.

Ikoniska hårfrisören Björn Axén var en pionjär inom hårvård och lanserade sina första produkter i Sverige redan 1984. För Björn var kvalité viktigt och genom sina produkter erbjöd han hårvård som var tillgänglig för alla – ett arv som utgör kärnan i Björn Axéns varumärke än idag.

Essensen i den kvalitén är något som har skapats och utvecklats genom åren inom företaget. Det avspeglas i hantverket och den höga kompetensen hos frisörerna och deras gemensamma passion för hårvård. I strävan att ständigt utveckla kompentensen och produktutvecklingen. I mötet mellan frisören och kunden. Att tillsammans definiera en specifik standard, dela värderingar och uppnå extraordinära resultat.

Nu lanserar Björn Axén Signature, en helt ny professionell produktserie med tio unika och exklusiva produkter som inledningsvis säljs exklusivt hos Björn Axén. Signature är en hyllning till Björn och varje produkt bär hans signatur. Det är en produktserie för alla som delar Björns passion för hårvård och som inte nöjer sig med mindre än perfektion när det gäller kvalitét.

- När vi utvecklade Signature ställde vi oss frågan, om Björn hade funnits med oss idag - vad hade han krävt för att sätta sin signatur på en ny produktserie? Vi vet att han hade krävt att all den kunskap vi har idag om vad kvalité är fanns i den flaskan. Hög kvalité var en standard för honom, berättar Johan Hellström, ägare av Björn Axén.

För Björn Axén är det viktigaste inom produktutveckling att hitta den perfekta formulan som tar hänsyn till resultatet samtidigt som den bevarar ett hälsosamt hår. Att värna om miljön är även något som ligger i bolagets DNA, så förutom produkternas innehåll är det av extrem vikt att finna lösningar där inte bara innehållet håller en hög, miljövänlig standard utan även hela kedjan, hur den tillverkas, val av flaska, hur den fraktas och hur den återvinns.

- Signature är en väl genomarbetad produktserie som fått mogna fram utan genvägar. Den gör varken avkall på funktion eller vård av håret. Redan när man känner den unika doften vet man att den är noga framtagen för att harmonisera med känslan i produkten, säger Peter Hägelstam, hovfrisör och ägare av Björn Axén.

Produktserien Signature innehåller tio produkter uppdelade i tre kategorier – rengöring & återfuktning, styling i fuktigt hår samt styling i torrt hår. Doften är framtagen med en process som liknar den som används för att skapa en exklusiv parfym. Namnen på produkterna är tydliga med vad produkten utlovar för resultat och tillsammans skapar de en komplett bas till den ultimata hårgarderoben.

- Vi känner oss trygga med att Björn skulle sätta sin signatur på Signature, säger Johan Hellström med ett leende.

Produktinformation och rekommenderade priser

THE SMOOTH SHAMPOO – Reparerar håret och ger vårdande glans. Pris 290 kr, 300 ml
THE SMOOTH CONDITIONER – Reparerar håret och ger vårdande glans. Pris 290 kr, 200 ml
THE VOLUME SHAMPOO – Volymgivande med skonsam vård. Pris 290 kr, 300 ml
THE VOLUME CONDITIONER – Volymgivande med skonsam vård. Pris 290 kr, 200 ml
THE HAIR MASK – Intensivt reparerande med fuktbehandling. Pris 360 kr, 250 ml
THE STYLING CREAM – Värmeskydd med glans som håller länge. Pris 290 kr, 200 ml
THE LEAVE IN CREAM – Återfuktar och motverkar friss. Pris 290 kr, 200 ml
THE ARGAN OIL MIST – Vårdande och ger glans. Pris 360 kr, 150 ml
THE SOFT HAIRPSRAY - Naturlig och följsam volym. Pris 240 kr, 250 ml
THE DRY SHAMPOO – ”Quick fix” med revolutionerande Upsalite*. Pris 240 kr, 250 ml

Björn Axén Signature lanseras vecka 34 och kommer att finnas till försäljning hos utvalda återförsäljare.

 


About Björn Axén

In 1963 Björn Axén brought glamour and creativity from Paris to Sweden when he opened his first salon in Stockholm. It wasn´t long until he was on everyone’s lips, putting hairdressing on the map. Since then, Björn Axén has grown into a highly established company synonymous with expertise and quality, offering sustainable haircare products for all hair types.