2023-01-27 09:00NEWS

Trendspaning från Haute Couture-veckan i Paris

Modeveckan i Paris har nu kommit till sitt slut, men innan vi blickar framåt mot nästa säsong pratar vi hår med Björn Axéns Creative Director Jack Lawrence. Han avslöjar vilken look från modeveckan som han förutspår kommer att bli en av de största trenderna under SS23 och hur du kan skapa looken hemma.

Hur var det på modeveckan i Paris?
–  Haute couture-veckan SS23 var en fantastisk upplevelse. Det är en av de största modeveckorna så förväntningarna inför visningarna var höga och man kunde känna vibbarna i hela staden. Vårt team var där för att styla håren inför Stéphane Rollands visning och jag tycker att vi lyckades skapa någonting speciellt. Det är en visning många sent kommer att glömma med vackra kläder, vackra modeller och såklart vackert hår.

Vilka var de framträdande hårtrenderna under Fashion Week?
–  Jag tycker att vår- och sommartrender oftast är mer levande och roligare. Årstiderna förändras, vilket inte bara återspeglas i kläderna utan även i håren och sminket. Det sker en förvandling från att vara lite mörkare och djupare till någonting nytt. Inför Stéphane Rollands visning fokuserade vi på att skapa wet look-frisyrer, vilket är en av de framträdande hårtrenderna. En trend som jag tror kommer att vara stor under våren och sommaren 2023.

Varför tror du att wet looken kommer att vara en av de stora trenderna?
–  Wet look-frisyrer förmedlar känslan som du får av att slänga bak håret när du stiger upp ur poolen eller havet. Det är en trend som passar bra in i bilden av vad många associerar med sommaren och som dessutom är väldigt vacker. Det som också är bra är att det är en mångsidig look, så länge håret ser ut att vara vått kan du ha vilken frisyr som helst.

Vad för stylingar gjorde ni till Stéphane Rollands visning?
–  Utifrån modellernas hårkvalitet, längd och kläderna som de skulle bära på catwalken skapade vi olika looks. På modellerna med längre hår skapade vi frisyrer där håret nästan liknade ett vattenfall. Två andra stylingar som vi också gjorde var backslicks och den klassiska chinjongen. Gemensamt för alla stylingar var uttrycket av blött hår och detaljer i håren som imiterade vattnets rörelser.

Hur gör man den trendiga wet looken hemma?
–  Det viktigaste att tänka på är produkterna, så länge du använder rätt produkter är det väldigt enkelt. Inför visningen blandade vi Salt Water Gel och Argan Oil Smooth Cream. På så sätt fick håren den blöta finishen och blev lätta att forma utan att kännas klibbiga. Vill du göra det hemma så ska du börja med att finfördela 50/50-blandningen i fuktigt hår. Styla håret som önskat och torka sedan försiktigt. När håret väl har torkat avslutar du genom att spraya Just Right Hairspray över hela håret för att få frisyren att hålla och addera lite extra glans.

För mer information, pressprover och intervjuförfrågan vänligen kontakta:
Tiyoneh Jah, PR & Content Manager.
E-mail: tiyoneh.jah@bjornaxen.se
Tel: + 46 72 158 85 58About Björn Axén

Björn Axén öppnade sin första salong 1963, sedan dess har varumärket vuxit till ett väletablerat företag med exklusiva frisörsalonger i både Stockholm och Göteborg. Utöver frisörverksamheten erbjuder Björn Axén även professionella hår- och stylingprodukter med fokus på människan, miljön och funktion. Produkter av högkvalitet framtagna i ett unikt och nära samspel med företagets frisörer.