2022-04-08 11:00NEWS

Tre steg till ett vackrare hår

Björn Axén Björn Axén

Det kan vara svårt att veta vilka hårvårdsprodukter man behöver för att vårda och styla sitt hår på bästa sätt. För att göra det enkelt för dig att få till håret som du drömmer om har vi på Björn Axén delat upp det i tre steg. Så här bygger du din perfekta hårgarderob för ett vackrare hår och en roligare hårvardag.

 

1. Rengöring och återfuktning

Rengöring och återfuktning är det första steget till ett vackrare hår. Ett viktigt steg för att ditt hår både ska må bra och se fantastiskt ut. Schampo, balsam och inpackning hjälper dig att rengöra, återfukta och reparera håret. Välj därför hårvårdsprodukter anpassade efter din hårtyp och dina behov med fokus på vad som är viktigast för just dig.

 

Vill du till exempel skapa volym, bevara din hårfärg eller reparera och ta hand om dina skadade toppar? Välj produkter som hjälper dig uppnå det resultat du önskar och våga kombinera produkter om du har blandade behov.

 

2. Styling i fuktigt hår

Ett vanligt fel som många gör är att de applicerar stylingprodukter i torrt hår. För att applicera stylingprodukter på rätt sätt ska håret varken vara torrt eller för blött, knepet är nämligen att applicera produkterna i fuktigt hår då detta hjälper dem att bättre absorberas och fördelas jämnt i hela håret.

 

Välj stylingprodukter baserat på det slutresultat som du vill uppnå. Om du kommer föna eller platta håret är det viktigt att använda ett effektivt värmeskydd för att skydda ditt hår. Önskar du volym är knepet att applicera produkter som ger stadga i hårbotten, till exempel en saltvattenspray eller en styling cream som ger håret ett lyft. Därefter kan du applicera skonsamma och vårdande produkter i hårlängderna till exempel en smoothing milk med lite olja i. Detta lägger grunden inför steg tre och kommer hjälpa dig uppnå det resultat du önskar.

 

3. Styling i torrt hår

I det tredje steget kan du använda hårprodukter tillsammans med bland annat borstar, fönar och värmeverktyg, för att skapa den look du vill åstadkomma. Här får självklara produkter som vax och hårspray visa vad dem går för, men också otippade produkter så som torrschampo.

 

Ett tips för att få till den perfekta finishen är att applicera lite torrschampo i hårbotten när du har stylat ditt hår. Spraya torrschampot, vänta en minut och borsta eller dra sedan igenom håret med fingrarna för att få bort allt överflöd. Detta är ett enkelt frisörknep som kommer få din frisyr att hålla mycket längre.

 

 

Följ våra enkla steg och bygg upp din egen hårgarderob är dina dåliga hårdagar ett minne blott!

 

 

För mer information och bilder, vänligen kontakta: 

Tiyoneh Jah, PR & Content Manager

Mail: tiyoneh.jah@bjornaxen.se

Tel. 072-158 85 58 

 About Björn Axén

1963 öppnade Björn Axén sin första salong i Stockholm, sedan dess har varumärket vuxit till ett väletablerat företag med exklusiva frisörsalonger i både Stockholm och Göteborg. Utöver frisörverksamheten erbjuder Björn Axén även professionella hår- och stylingprodukter med fokus på människan, miljön och funktion. Produkter av högkvalitet framtagna i ett unikt och nära samspel mellan företagets frisörer och produktutveckling.

Related media