2022-08-15 13:00NEWS

Ta extra väl hand om ditt hår efter sommarsemestern

Sommaren är härlig på många sätt men att bada och vistas i solen sliter tyvärr på håret, därför är det extra viktigt att vårda det efter semestern. Här ger frisörerna på Björn Axén sina bästa tips på hur du tar hand om ditt hår nu när sommaren börjar lida mot sitt slut.

 

Efter en sommar med mycket sol och bad är ditt hår minst sagt i behov av en uppfräschning. Sommarens påfrestningar gör håret torrt vilket kan leda till att det blir slitet och går av. Därför är det viktigt att klippa topparna för att ditt hår både ska må bra och se bra ut.

 

Nu är det ett utmärkt tillfälle att se över vilka hårvårdsprodukter du använder och anpassa dem efter ditt hår. Under sommaren lider många hår av fuktbrist och därför bör du använda vårdande produkter som boostar och reparerar dina strån. Hårinpackningar är bra exempel på näringsgivande fuktbomber, se därför till att inkludera en bra inpackning i din hårvårdsgarderob.

 

Använd inpackning cirka en gång i veckan och byt ut din vanliga inpackning mot en färginpackning om du har färgat hår. Räddaren i nöden som fräschar upp din färg och hjälper dig motverka oönskade gula och orangea toner. Har du mycket torrt hår är ännu ett tips att använda vårdande hårolja som återfuktar och ger näring åt dina toppar.

 

 

Nu när hösten börjar närma sig känner många att de vill göra en förändring. Har man till exempel ett ljust färgat eller blekt hår som skiljer sig mycket från ens naturliga hårfärg är ett tips att gå mot mörkare toner som inte sliter lika mycket på håret och som låter det vila.

 

För mer information, bilder och produktprover vänligen kontakta:

Tiyoneh Jah, PR and Content Manager.

Email: Tiyoneh.jah@bjornaxen.se

Tel: + 46 72 158 85 58

 

 About Björn Axén

1963 öppnade Björn Axén sin första salong i Stockholm, sedan dess har varumärket vuxit till ett väletablerat företag med exklusiva frisörsalonger i både Stockholm och Göteborg. Utöver frisörverksamheten erbjuder Björn Axén även professionella hår- och stylingprodukter med fokus på människan, miljön och funktion. Produkter av högkvalitet framtagna i ett unikt och nära samspel mellan företagets frisörer och produktutveckling.