2022-05-13 06:00NEWS

Smarta knep för ett snyggt och hälsosamt sommarhår

Photo: Ea CyzyPhoto: Ea Cyzy

Sommaren är härlig på så många sätt men för håret betyder mycket sol, vind och bad en utmaning. Dina hårstrån kan påverkas och blir torra, trista och missfärgade. Men som tur är finns det saker du kan göra för att bevara ett snyggt och hälsosamt hår. Här ger Björn Axén sina bästa tips på hur du lyckas med ditt sommarhår.

 

Återfukta och skydda håret 

De flesta har en hudvårdsrutin för ansiktet där man tvättar, återfuktar och skyddar huden mot solen. Det många tyvärr glömmer är att ta hand om sitt hår på samma sätt. Återfukta och skydda håret innan du går ut så håller det sig friskt och fräscht längre.

 

The Argan Oli Mist är en produkt som passar alla. Den innehåller värmeskydd och smörjer stråna för ett blankt, återfuktat och följsamt hår. Kombinera misten med The Leave In Cream som både reparerar och stärker håret för ett ännu bättre skydd. Detta kommer förhindra att solens strålar och andra yttre påfrestningar torkar ut och skadar ditt hår.

 

Att tänka på när du är i solen

Använd en solhatt eller sjal för att skydda ditt hår när solen är som starkast. Du bör även undvika att doppa håret varje gång du badar för att bevara en fräsch hårfärg. Men när du väl har gjort det, är det viktigt att tänka på att håret är extra skört när det är blött. I värsta fall kan det gå av om du borstar för hårt eller sätter upp håret i en knut innan det har torkat. Därför bör du vara extra varsam med hur du behandlar det, så att du inte sliter av håret.

 

Står du inte ut med ett trassligt hår efter ett dopp är vårt tips att försiktigt borsta igenom håret med en specialanpassad borste. Börja med att spraya lite The Argan Oil Mist för att göra håret lättare att reda ut och använd sedan en Wet Hair Brush Detangling & Blowout för att borsta ut håret. Tänk på att vara lätt på handen, börja borsta från topparna och arbeta dig sedan försiktigt uppåt.

 

Tips när du tvättar du håret  

Många längtar efter att tvätta håret efter en dag på stranden, men tänk då på att schamponera håret två gånger. Vid den första schamponeringen tar du bort smutsen på ytan, den andra gången gör du rent på djupet och ser till att håret blir fräscht i hårbotten.

 

När du tvättar håret är ännu ett tips är att byta ut balsamet mot en inpackning under sommarmånaderna, det kommer ge ditt hår den boost av fukt, vård och skydd som det behöver för att hålla sig friskt. Kom ihåg att handdukstorka håret ordentligt innan du applicerar inpackningen, annars glider de mest utanpå stråna och verkar inte på djupet.

 

Priser

Signature The Argan Oil Mist – 360 kr / 125 ml

Signature The Leave In Cream – 290 kr / 200 ml

Wet Hair Brush Detangling & Blowout – 270 kr About Björn Axén

1963 öppnade Björn Axén sin första salong i Stockholm, sedan dess har varumärket vuxit till ett väletablerat företag med exklusiva frisörsalonger i både Stockholm och Göteborg. Utöver frisörverksamheten erbjuder Björn Axén även professionella hår- och stylingprodukter med fokus på människan, miljön och funktion. Produkter av högkvalitet framtagna i ett unikt och nära samspel mellan företagets frisörer och produktutveckling.