2022-08-18 13:00NEWS

Så undviker du fett hår

Många upplever dessvärre besvär med flottigt hår och hårbotten. Trots att det är ett problem som till stor del beror på hormoner, finns det ett antal saker som man kan göra för att motverka bekymret. Björn Axén har listat tre enkla saker som du kan göra för att förhindra att ditt nytvättade hår snabbt blir fett igen. 

 

Se till att rengöra din hårborste regelbundet
Många glömmer tyvärr bort att rengöra sin hårborste med jämna mellanrum. En otvättad borste har rester av smuts och fett vilket gör att ditt nytvättade hår snabbare blir fett igen. För att rengöra din borste på bästa sätt tipsar Björn Axén om att använda en tandborste och lite diskmedel för att skrubba bort resterna. Skrubba noggrant till dess att diskmedlet löddrar och skölj sedan ordentligt så har du en ren och fräsch hårborste igen!

 

Tvätta håret på rätt sätt 
Det är inte helt ovanligt att svenskar tvättar håret på fel sätt genom att inte schamponera det tillräckligt väl. Detta resulterar i att håret inte blir ordentligt rent och snabbare fett igen. Därför ska att du schamponera ditt hår minst två gånger eller tills att schampot börjar löddrar, då vet du att det är ordentligt rent.

Ett annat misstag som många gör är att de undviker att använda balsam i hårbotten. Det är enbart en myt att man inte ska applicera balsam där! Ett bra balsam ska du kunna använda utan att ditt hår blir flottigt, och det är dessutom viktigt för att huden i skalpen ska må bra. Huden i din hårbotten är densamma som på ditt ansikte och behöver återfuktning efter rengöring för att undvika obalans som i sin tur kan orsaka en ökad oljeproduktion.

Ett tips till dig som upplever att du behöver tvätta håret ofta är att använda Björn Axén Sport Schampo och Balsam. Två skonsamma men effektiva produkter som rengör på djupet vilket hjälper dig att bibehålla ett fräscht hår ännu längre.

 

Använd torrschampo i nytvättat hår
Ett knep, som många av våra frisörer använder sig av, är att spraya torrschampo i nytvättat och stylat hår. En frisörhemlighet som hjälper dig att bibehålla ett fräscht hår ännu längre eftersom torrschampot suger upp eventuella smuts- och oljerester som finns kvar i håret. För bästa resultat sprayar du torrschampot i torrt hår, låter det sitta kvar i cirka 1 minut och borstar sedan igenom håret med fingrarna eller en rengjord hårborste. 

 

 About Björn Axén

1963 öppnade Björn Axén sin första salong i Stockholm, sedan dess har varumärket vuxit till ett väletablerat företag med exklusiva frisörsalonger i både Stockholm och Göteborg. Utöver frisörverksamheten erbjuder Björn Axén även professionella hår- och stylingprodukter med fokus på människan, miljön och funktion. Produkter av högkvalitet framtagna i ett unikt och nära samspel mellan företagets frisörer och produktutveckling.