2022-03-28 06:00NEWS

Så får du ett vårfräscht hår

Björn Axén Repair Björn Axén Repair

Ditt hår påverkas mer av klimatet och temperaturförändringar än vad du kanske tror. Efter en lång och mörk vinter kan ditt hår behöva extra kärlek och vård inför den efterlängtade våren. Vi har listat tre viktiga steg som vi på Björn Axén rekommenderar att du tar för ett friskt och vårfräscht hår. 

 

Ta hand om dina toppar
Dina toppar avslöjar mycket om ditt hårs hälsa! Det går inte att missa kluvna och trötta toppar, därför är en av de viktigaste stegen mot ett vårfräscht hår att sköta om dem. Med hjälp av vårdande inpackningar och djupverkande håroljor är det möjligt att förhindra slitage. Se därför till att ta hand om dina toppar genom att använda hårvårdsprodukter som vårdar dem redan innan skadan är skedd. I kombination med vårdande hårvårdsprodukter är det även viktigt att regelbundet klippa topparna. Detta hjälper dig att bibehålla ett hälsosamt hår och samtidigt skapa en fräsch vårlook.

Rekommenderade produkter:
Repair Anti Break Treatment

Hair Oil Smooth & Shine

 

Vårda och återfukta
Den torra vinterluften påfrestar håret på många olika sätt och bidrar framför allt till att det tappar fukt. När håret förlorat fukt skyddar strånas yttersta lager inte längre vilket leder till att håret blir torrt, frissigt och statiskt. Fukt är därför essentiellt för ett friskt vårhår och vårt tips är att prioritera fuktgivande schampo, balsam och hårinpackning som återfuktar och vårdar ditt hår på djupet.

Se till att du applicerar balsam och inpackning ända in i hårbotten för att även återfukta det området. Huden i hårbotten är densamma som i ansiktet och behöver extra fukt efter en lång vinter.      

Rekommenderade produkter:
Repair Shampoo                       
Repair Conditioner
Deep Conditioning Repair Mask

 

Fräscha upp din hårfärg
Välkomna våren med färg! För dig som vill ha en tydligare förändring är färg ett utmärkt sätt att fräscha upp ditt hår inför våren. Det finns många alternativ och önskar du inte ett permanent resultat är vårt tips att prova en hårfärg som går att tvätta ur, till exempel Björn Axén Color Shot. Ett vårdande och temporärt färgpigment som blandas med balsam för att snabbt och enkelt ge håret en ny färg.

För dig som redan har färgat hår är färgbevarande hårvårdsprodukter nyckeln till ett långvarigt vackert resultat. Använd pigmentbevarande schampo och balsam samt en vårdande färginpackning för att ge ditt hår en extra boost inför våren.

Rekommenderade produkter:
Color Stay Shampoo
Color Stay Conditioner
Color Shot

 About Björn Axén

In 1963 Björn Axén brought glamour and creativity from Paris to Sweden when he opened his first salon in Stockholm. It wasn´t long until he was on everyone’s lips, putting hairdressing on the map. Since then, Björn Axén has grown into a highly established company synonymous with expertise and quality, offering sustainable haircare products for all hair types.