2022-12-28 13:00NEWS

Så blir du mer miljövänlig – 3 tips från Björn Axén

Det nya året närmar sig med stormsteg och i samband med det även nyårslöften. Ett nyårslöfte som Björn Axén hoppas kommer vara populärt även inför 2023 är att värna om miljön. Det här kan du göra för att bidra till en bättre miljö och en mer hållbar konsumtion av hårvårds- och stylingprodukter.

Var snäll mot både din plånbok och miljön genom att ta vara på dina produkter. Tänk på hur mycket produkt du använder och anpassa mängden enligt rekommendationer. Visste du om att du endast ska använda ungefär en tesked schampo när du tvättar håret? Det räcker gott och väl, men var noga med att schamponera håret minst två gånger för att få bort allt smuts och eventuella produktrester. Se dessutom till att du använder slut på dina produkter innan du köper nya. Ett busenkelt knep är att fylla dina nästan tomma hårvårdsprodukter med vatten för att få ut det sista när du står i duschen.

Om du har kvar produkter som du inte vill eller kan använda av någon anledning ska du tänka på vattenmiljön och göra dig av med innehållet i hushållssoporna, inte i toaletten eller handfatet. Det är bättre för miljön att förbränna sådant avfall än att belasta vattenmiljön i onödan. Däremot ska produkter som räknas som farligt avfall, till exempel dina tomma aerosoler, lämnas in på en miljöstation.

Vårt sista tips är att ge bort produkter som du inte vill ha. Har du till exempel ett schampo, en hårolja eller hårspray som du fått i julklapp men som inte passar dig av någon anledning kan du ge den till en vän. Ett tips som både värnar om miljön och som samtidigt sprider glädje.

 

För mer information vänligen kontakta:
Tiyoneh Jah, PR & Content Manager.
E-mail: tiyoneh.jah@bjornaxen.se
Tel: + 46 72 158 85 58About Björn Axén

Björn Axén öppnade sin första salong 1963, sedan dess har varumärket vuxit till ett väletablerat företag med exklusiva frisörsalonger i både Stockholm och Göteborg. Utöver frisörverksamheten erbjuder Björn Axén även professionella hår- och stylingprodukter med fokus på människan, miljön och funktion. Produkter av högkvalitet framtagna i ett unikt och nära samspel med företagets frisörer.