2022-10-06 12:00NEWS

Så blir du av med torrt och frissigt hår

Har du problem med torrt och frissigt hår? Då är ditt hår i behov av extra fukt! Frisörerna på Björn Axén hjälper dig att få bukt på problemet och med att välja rätt hårvårdsprodukter som passar just din hårtyp.

Under hösten och vintern är det många som har problem med torrt hår. Detta orsakar i sin tur friss eftersom hårstråets yttre skyddshölje (kutikula) lyfter sig för att göra det möjligt för fukt att ta sig in i strået. Orsaken till att håret saknar fukt kan bero på många olika anledningar, till exempel hårtyp, väderförhållanden och att man överanvänder varma stylingverktyg. Men oavsett anledning är det möjligt att åtgärda problemet med hjälp av rätt hårvårdsprodukter, speciellt med produkter som innehåller vårdande arganolja.

Arganolja innehåller essentiella vitaminer och fettsyror, till exempel omega- 3,6 och 9 samt E-vitamin som återfuktar, mjukgör och stärker håret. Ett effektivt sätt att förbättra sin hårkvalitet samtidigt som man motverkar friss. Men det är viktigt att tänka på att olika hårtyper behöver olika mängder av arganolja och att tunnare hårstrån inte är i behov av en lika riklig mängd. Anpassa därför val av hårvårdsprodukter efter din hårtyp så att ditt hår inte tyngs ner och får rätt mängd vårdande olja.

 

Fem saker att tänka på för att bli av med frissigt hår:

  1. Välj schampo och balsam anpassade efter din hårtyp.
  2. Applicera balsam ända in i hårbotten.  
  3. Boosta håret med en fuktgivande inpackning cirka en gång i veckan.
  4. Vårda med mjukgörande och återfuktande hårolja.
  5. Anpassa vattentemperaturen och tvätta inte håret med för varmt vatten.

 

 

För tunt och normaltjockt hår rekommenderar vi produkter ur serien Repair som är berikad med ekologisk arganolja samt innehåller mineraler och proteiner från havet som stärker, bygger upp och återfuktar håret. Argan Oil-serien passar främst grovt, torrt, skadat och lockigt hår i behov av extra fukt och vård. En sulfatfri och skonsam serie berikad med ekologisk arganolja och veganskt keratin som vårdar, stärker och mjukgör både hår och hårbotten.

 About Björn Axén

1963 öppnade Björn Axén sin första salong i Stockholm, sedan dess har varumärket vuxit till ett väletablerat företag med exklusiva frisörsalonger i både Stockholm och Göteborg. Utöver frisörverksamheten erbjuder Björn Axén även professionella hår- och stylingprodukter med fokus på människan, miljön och funktion. Produkter av högkvalitet framtagna i ett unikt och nära samspel mellan företagets frisörer och produktutveckling.