2023-03-21 12:00NEWS

Det här ska du tänka på för att inte slita på håret

Det är viktigt att ta hand om sitt hår på rätt sätt för att inte slita på det och undvika skador på håret och hårbotten. Men vad ska man göra för att håret inte ska bli slitet? Frisörerna på Björn Axén har listat några av de vanligaste misstagen som många gör och vad du kan göra för att inte slita på ditt hår.

Använd inte för hög värme när du plattar håret
Att platta håret är ett snabbt och enkelt sätt att få det att se rakt och slätt ut, men värmen från plattången kan torka ut håret vilket gör det skört och sprött. Ett vanligt misstag som många gör är att använda plattången på högsta värmen, vilket kan utsätta håret för extra påfrestningar helt i onödan. Ett tips är att istället börja med låg värme för att sedan prova dig fram och hitta den värmenivån som passar just ditt hår bäst.

Platta inte samma hårslinga upprepade gånger
Ett annat vanligt misstag som du bör undvika är att platta samma hårparti upprepade gånger eftersom det sliter på håret och gör det mindre motståndskraftigt. Tänk på att hellre dra plattången en gång lite långsammare än fort ett flertal gånger. Men viktigast av allt är att du inte glömmer bort att använda värmeskydd!

Undvik att pilla i håret
Många av oss har för vana att pilla i håret, men vad de flesta inte tänker på är att det kan orsaka slitage. Om hårstråna dras i för mycket kan de brytas och gå av, vilket i sin tur orsakar kluvna toppar och tunnare hårstrån som får ditt hår att se skört och livlöst ut. Vill du ha ett friskt och starkt hår är det därför viktigt att du undviker att pilla i det.

Variera vart du placerar tofsen
Tofsar kan slita på håret och kan dessutom orsaka hårbottenbesvär som i värsta fall kan leda till håravfall. För att inte drabbas av detta är det viktigt att du tänker på att inte använda tofs för ofta, att du inte spänner tofsen för hårt och att du inte placerar tofsen på samma ställe varje gång som du sätter upp håret. Du bör också tänka på att använda mjuka tofsar som är skonsamma mot håret, undvik gärna att använda tofsar med metallklämmor eftersom håret enkelt kan fastna i dem och gå av.

För mer information vänligen kontakta:
Tiyoneh Jah, PR & Content Manager.
Email: Tiyoneh.jah@bjornaxen.se
Tel: + 46 72 158 85 58About Björn Axén

Björn Axén öppnade sin första salong 1963, sedan dess har varumärket vuxit till ett väletablerat företag med exklusiva frisörsalonger. Utöver frisörverksamheten erbjuder Björn Axén även professionella hår- och stylingprodukter med fokus på människan, miljön och funktion. Produkter av högkvalitet framtagna i ett unikt och nära samspel med företagets frisörer.